Trådgårdsfreak - vill lära mig allt om blommor!

Jag vet, jag vet - det är dålig uppdatering här på bloggen därav kommer nedan en snabb genomgång om dagarna som passerat:

Jag var ju som sagt sjuk sist jag skrev och det är jag inte det minsta nu. Vem kan ligga inne när solen strålar för fulla muggar därute? Jag har rännt runder i trädgården och försökt få det så fint som jag bara kan. Så sent som igår köpte jag fröer på ekohallen för att piffa till den ännu mer. Jag fick fatt på solros-, luktärt- och regnbågslupinfrö. Det kommer bli otroligt tjusigt! Dock får jag nog hålla mig en vecka till med planteringen eftersom marken inte håller rätt temperatur än. Imorgon vankas det shopping på svågertorp efter nått tunn-, krukliknande grejs som jag kan plantera mina grönsaker i. Jag ska ju ha ett helt trädgårdsland! Åh vad jag längtar tills jag kan sätta fart på allt!!!...öhum, som ni kanske märker så är jag för tillfälligt otroligt nördig och hänger för det mesta i min underbara trädgård...där folk väldigt gärna får komma in en timme eller två mitt på dagen och ta en fika i ;) - känn hur det lockar!

Idag har jag även varit så pass flitig att jag börjat rensa ut i Sofias blivande rum dvs. uterummet (hon är så pass jobbig att vi helt enkelt inte kan ha henne inne i stugan ;) och shoppat mer saker än fröer nämligen halsband till Mindy, hundmat och bajspåsar (detta var så otroligt intressant för alla er som läser att jag bara va tvungen att skriva ner det...)

Mer rapport om dagarna som gått:

I förrgår befann jag mig på Malmö museum med Natasha, hennes son Isak och syrran. Vi blev klokare än någonsin där borta i historiens lilla hus. Hade en väldigt rolig och trevlig dag med härligt folk. Det blev även en del fotografier eftersom kamerakvinnan var med - dvs jag. Ska ladda upp dom här på bloggen när jag får tummen ur och kan slita mig från trädgården haha.

Nu ska jag jobba vidare, hej på er!
[Allt om min kolonilott] | | En kommentar |

Dubbelsjuk?

För att vara en människa som nästintill aldrig blir sjuk så har jag under den senaste veckan gått igenom urinvägsinfektion - som jag nu behandlas för och illamående i form av bl.a. kräkningar, feber osv. som igår. Allt kom visst på en gång där...så man får hoppas att det dröjer ett bra tag tills man blir sjuk igen.

Egentligen ska jag jobba inatt men uppenbarligen så är det en väldigt dum ideé med tanke på att jag riskerar smitta de gamla...ska bara få in någon som kan jobba för mig..

[Blandat] | | 2 kommentarer |

Mysdag och fixarplaner

En mysdag hemma hos mamma och pappa har passerat och kvällen har inletts. Vi är för ca en timme sedan hemma ifrån en uppfriskande skogspromenad med deras två hundar (Corin och Troja) samt syrrans lilla Berit. Otroligt härligt att vara ute i det underbara vårvädret trots att kylan sakta smög sig på medan vi gick eftersom solen var på väg till sängs. Morgonsdagens planer styrs även dom mot skogen men först ska vi landa på djursjukhuset i Malmö för vaccination av alla hundarna även Mindy och Nelly (våra hundar). Ser fram emot detta! Jag ska bara ta mig igenom jobbenatt nr. 2 av 2 och sova en runda mellan vaccinations- och skogsbesöket. 

Just nu börjar det klia i fixar-fingrarna igen. Har så mkt jag vill göra där hemma nu!!! plantera i trädgårdslandet...öhum...skapa trädgårdslandet först kanske - har ju inget. Sen vill jag städa ur uterummet, fixa inne på toaletten/duschen, städa ur förrådet, köra till tippen med allt skräp, räffsa gräsmattan, bygga en grind som ska placeras mellan husväggen och häcken med ingång till trädgårdslandet, bygga terrass, klä in stugan/isolera, göra klart lådorna i köket osv, osv. Vill göra allt på en gång i racer-fart! Det är så himla kul att fixa. Varför kostar allt man vill göra så mkt pengar?!?

Förresten...ni håller väl koll på att jag blir tung-mc-övningskörnings-gammal om endast 11 dagar? Har ingen aning om vad jag önskar mig men jag är ju smått nördig på fixande och pengarna försvinner lika snabbt som musikalstjärnor i en uppsättning tar till sång dvs. väldans fort....så presentkort på plantagen eller Bauhause?... Också hade det varit kul att kunna filma allt vad som händer med stugan och med mitt liv spec. nu när jag ska till London och Rhodos...men jag har ju ingen filmkamera som är bra nog...(vill ha en att filma i HD med bra antal pixlar så att bilden inte bli suddig, mörkerseende är kul, en lampa vore bra också bör man ju kunna zooma lite med den också...)

Oj...vad tråkigt inlägg...inga bilder och bara babbel...ajja ni får ta vad ni får ;) har inte min egen dator här hemma så jag kan inte få ihopa några tjusigheter att ladda upp men håll till godo - jag gör det sen.

Hej hopp!

[Blandat] | | Kommentera |
Upp