Gott nytt år!

Här kommer det absolut sista inlägget detta året! 2011 är verklign slut snart. Om en stund tänkte jag åka hem till mamma och pappa för att duscha och önska dom gott nytt år sen ska jag hem till syster och laga mat med henne, äta och önska henne ett gott nytt år innan jag åker hem till Dessi och Adam på nyårsfest. Kommer att bli en sketans bra dag/kväll/natt!! Vill önska alla som läser bloggen ett gott nytt år och hopas att ni hänger med mig nästa år igen.
[Blandat] | | En kommentar |

Mitt 2011


Året har snart passerat, 2011 ska lämnas och 2012 ska ta över. Detta året är verkligen händelsernas år! Året har kantats av resor, konserter, underbara människor, lycka, skratt, fylla, sol, värme, kyla, blåst, ilska, oro, sorg, psykiska slag, lättnad, ro, glädje på nytt och minnen för livet. Det här gjorde jag 2011:Jag och syster lämnade snökaoset hemma i Sverige för att bege oss till varma Thailand. Myggbitna till tusen, min fot svullnade upp och jag fick besöka sjukhuset redan efter 4 dagar. Men allt löste sig som tur var. Vi bodde på ett volontärcenter i Sing-Buri lärde känna staden och alla underbara volontärer som kom från hela världen. Fick vänner för livet! Vi klättrade i berg genom djungeln några dagar med holländska Teenike. Jag fick testa jobba som lärare i engelska språket i massvis av olika skolor, renovera på ett barnhem, känna lyckan hos de som inte hade något men var glada för allt vad som livet gav ändå. Blev anklagad för att ha varit otrogen mot Hardy då jag fann en vän i kanadensaren Joe. Sopade bort ryktena, sträckte på mig och fortsatte min underbara resa trots det. Hängde med syster i Bangkok några runder och insåg hur mycket jag verkligen älskade henne.Behövde förnya mitt visum och vinkade av syster som ville stanna i Thailand för att bege mig tillsammans med Joe till Kambodja. Hamnade på en mardröms-bussresa där busschaffören flippade ut fullständigt. Stannade mitt ute i ingenstans, skruvade upp volymen på max på stereon och fick de redan knastriga högtalarna att brusa något enormt och gick sedan ut ifrån bussen. Efter ett tag lugnade han sig och gick ombord, sänkte volymen och tog oss dit vi skulle. Väl där fotade två amerikaner honom och bussen, han flippade och fick fatt på två tegelstenar sammanlänkade av ett järnrör och skulle slå ner den ene med dom. Vi höll oss i bakgrunden och lämnade platsen efter att busschaffören stuckit. Mötte upp svenskarna Anna och Samuel dagen efter och även israeliska Yahel dagen därefter. Vi fick se tempelstaden Angkor-Wat, uppleva hur fattigt det kamodjanska folket verkligen var. Tiggande folk överallt, magra och smutsiga. Hade kul ändå förståss men kände magont då fattigdomen blottade sig gång på gång. Impulsivt nog bestämde jag mig för att haka på de andra och resa vidare till Vietnam. Vi började i söder, mopeder överallt, nya i stan men hittade snabbt vart vi skulle. Besökte ett gripande krigsmuseum, festade, rste vidare med nattbus. Vi fick se hela landet genom städerna på vägen där vi spendrade dagarna. Jag hade världens bästa födelsedag i en sömnig och vacker stad i mitten av Vietnam. Billigt vin, kex och ost, vindruvor, klassisk musik, middag vid tvättmaskinen bredvid poolen på hotellet. Fylla mot kvällen. På resan fick vi ng av varandra, vi behövde tid för oss själva. Det räckte med några timmar sen var vi bästa vänner igen. Vi reste ut på djupa vatten i Ha-Long-Bay och fick upptäcka grottor och lugn. Älskade Vietnam!
Joe och jag vinkade av våra resekamrater och fortsatte vår resa till Laos. Ännu en skum bussresa. Lång och trång, varm samt kall. Träffade en trevlig kanadensare på bussen, minns inte hennes namn. Droger smugglades på bussen, nästan dubbelt så lång resa som den skulle varit. Hoppade av i Vientienne, huvudstaden. Upplvde ett lugn över staden. Älskade den! Reste morgonen därpå igen tillbaka till Thailand för att möta upp alla våra vänner, bli blöta och leriga i vattenfestivalen. Fick upplva thailändska nyåret, vi lämnade år 2553 och inträdde 2554. Jag och syster tog avsked av alla vi lärt känna och begav oss mot flygplatsen och tillbaka hem till Sverige.När jag kom hm märkte jag att det knappt fanns något jobb kvar till mig i nattpatrullen, ''har man en gång lämnat huset så har man''- meningen florerade. Värmen drabbad oss och det var underbart. Grillkvällar, fotorundor men väldigt lite trädgårdsarbete. Systers hund Zita och mamma och pappas hund Troja hoppade på deras andra hund Corin och tuffsade till henne så pass att hon fick ha slangar under huden. Holländska Wessel, en av volontärerna som jag lärde känna i Thailand kom på Sverigebesök. Visade honom Turning Torso, Östra kyrkogården och Citygross. Fick en ost av honom och hjälpte honom boka tåg till Köpenhamn.
Sommaren kom och solen lös med sin frånvaro större delen av tiden. Regn kom och gick ständigt men kul had jag ändå. Sverige-ligan av volontrerna träffades på hemmaplan med massor av historier att dela. Grillkväll hemma hos mig, utgång hemma hos syster. Det närmsta jag någonsin kommit en farmor, Gullan gick bort. Hade dålig kontakt med henne...Jag och Pamela åkte till Sölvesborg till Sweden Rock. En underbar upplevelse! Träffade härligt folk och lyssnade på ännu härligare musik. Sov i bilen och fann det väldigt smidigt. Därför sov jag och Hardy i bilen på väg till Ullared och innan dess sov jag i bilen på midsommar hemma hos mamma och pappa. Fler konsrter dök upp Ana Moura, Jelena Jakubovich osv. Sommaren var fantastisk, full av händelser. Sörjde The Arks sista konsert. Sjöng med i den och dansade lätt med Hardy. Visad mitt ogillane lite för tydligt i minigolf då jag och Hardy spelade tillsammans med Pamela och Karl. Blv förolämpad av en idiotgranne som påstod att mina byxor såg förjävliga ut sopad bort hans smutssnack och vandrade vidare. Skaffade mig ett nytt jobb som personlig assistent och gillar det väldans mycket. Jag gick från blond till rödhårig, åkte ut på fotorunder med Pamela och hjälpte mamma och pappa med att lägga tak på boden och måla brädor. Batteriluckan till min mobil sköts ut och mobilen dog. Den ersattes av modellen äldre. Jag gick på halloween-fest som Robert höll och var då utklädd till en sugarskull. Jag kom på att jag nog inte skulle passat som fet efter att Dessi tagit en bild på mig med sin iphone i fatboothcam. 
Familjen förlorade en medlem då den skräniga fiskmåsen inte kunde bete sig och uppträdde otroligt otrevligt ständigt och jämt. Alla var förbannade, alla knde knip i magen tills dagen kom då hon flyttade och alla kunde andas ut igen. Nu ligger där ett lugn över mamma och pappas hem, det är underbart därhemma. Vi fick ingen snö kring julafton, ingen som stannade länge iaf. Pamela höll i årets enda spelkväll. Jag och pappa såg Bob Dylan och Mark Knopfler live. Jag och syster besökte Östra kyrkogården där morfar och farfar vilar. Vi träffade fina Anna över en fika och började planera nästa backpacking-resa. Jag skaffade mig ännu ett jobb och har nu tre stycken. Den skrniga fiskmåsen åkte hem till mamma och pappa för att skälla ut mamma för att jag kallat henne för just ''den skräniga fiskmåsen'' i min blogg, något som fick mig att hälsa till henne i bloggen och som svar blev jag kallad bitch ca 16 gånger. Vissa växer aldrig upp. Vi hade en underbar jul där mormor och Willy förlovade sig efter nästan ett år som par.[Påverka] | | 48 kommentarer |

31 december - Nyårsafton!


[Speciella dagar och vår vardag] | | Kommentera |
Upp