Ta ditt körkortsfoto hemma! - Gör såhär

Tjolahopp! Jag har nyss hjälpt pappa att förnya sitt körkort och tänkte berätta för er läsare hur man gör då man vill ta bilden själv därhemma. En liten guide liksom. Att ta själva bilden är enkelt, gör bara som det står i rutan ovanför. När det är klart och bilden kommit in i datorn så är det som smidigast och mest välbehövligt med ett fotoredigeringsprogram som ex. photoshop (jag använder det). 
 
1. Öppna en tom sida med vit bakgrund på 1500x1000 pixlar
2. Öppna därefter upp din körkortsbild och ändra dess storlek
    till 350x450 pixlar
3. Markera bilden, klipp ut och klistra därefter in den i den tomma
    sidan som du öppnade i början.
4. Lägg bilden någonstans, ungefär i mitten.
5. Spara som jpeg-bild
6. Öppna upp bilden i visningsprogrammet Windows fotovisare och
    tryck på ''Skriv ut'' (ctrl + P) 
 
Denna rutan kommer upp:
 
 
7. Välj vilken skrivare som ska användas, A4 i pappersformat, Bäst i kvalitet osv.
8. Markera 10x15 cm som storlek på bilden och tryck på skriv ut.
 
Genom att göra såhär behålls skärpan i bilden. Låter rörigt men tro mig, det är väldigt enkelt. Efteråt klipper du ut bilden och klistrar på den på din lilla sedel som du fått hem i brevlådan med antingen dubbelhäftande tejp eller stiftlim (OBS! använd inte flytande lim då detta kan bilda fläckar och underkänna ditt foto). Bredvid bilden i en liten ruta skriver du din namnteckning med en bläckpenna. Klart! Skicka in lappen!
[Påverka] | | Kommentera |

Målar lister och tappar energi..

Den ende som hade haft tålamod med mig just nu är Hardy...och han är inte här. All min energi som lyste inom mig för bara några minuter sedan är som bortblåst nu. Just nu är det inte läge att en prata med mig, känner mig på ett tråkigt och otrevligt humör. Är så trött...men det blir så efter en nästan obefintlig sömn. Innan jag trädde in i detta stadie målade jag listerna till mina skåpsluckor. Musik vrålade ut ur högtalarna och jag var väldans pepp...Ge mig tillbaka min energi! ... Finns nog inget annat o göra än att sova tyvärr, denna tråkiga sysselsättning..Ajja, jag ska fixa klart med luckona och sen få ihop tvätten, efter det är det sängen som gäller!
[Blandat] | | Kommentera |

Svart klänning från ebay

Som det kan gå!...Nu har jag handlat en klänning till...farligt med ebay, mina vänner...farlig mark...Ska lämna datorn nu! Sitter hemma hos mamma och pappa med andra maskinen tvätt igång och ska strax byta om till arbetskläder för att bege mig ut i garraget och ta tag i renoveringen av mina skåpsluckor. Lite annat att tänka på än shopping, haha. Ha det fint allesammans!!
[Bloggsnack/reklam] | dress, ebay, kina, lace, spets, svart klänning, svart spets klänning | | Kommentera |
Upp