Idag är mina tankar hos morfar

Jag känner mig glad men samtidigt sentimental idag. Inom mig bubblar känslor som jag inte riktigt kan styra undan med en handvinkning. Sömnen efter jobb var ganska halvdan. För det första så har jag obeskrivligt ont i min nacke, jag vet inte vad jag gjort men jag känner mig stel som bara den och hade inte tackat nej till att få vara ledig inatt... nu ligger det dock inte i min natur att sjuka mig för sånt här... så jag lär jobba ändå. Men om någon hade ringt och sagt att vi var överbemanade och frågat om jag ville stanna hemma så hade jag tackat och bäddat ner mig i sängen igen... Det är dock inte därför som jag känner mig sentimental.
 
Anledningen till att jag vaknade med kinder våta av tårar för några timmar sedan var drömmen som kom till mig när jag sov. Jag drömde att jag och Hardy spelade tv-spel hemma hos mormor och morfar, det var deras hem men ändå inte. Vi slutade spela och la oss på soffan för o prata när dörren öppnas och morfar kommer in, mormor stod kvar och väntade vid dörröppningen. Han hade ett leende på läpparna, kom fram till oss och la tre chokladkakor med hasselnötsmak i soffan där vi låg. Han gav oss en kärleksfull klapp på axeln, gick mot dörren igen, vände sig om, log, gick ut och stängde dörren efter sig. Hardy började le och konstaterade att min morfar var himla snäll som kom o gav oss choklad och jag började berätta om hur han alltid gör det när han varit utomlands. Att han alltid kommer tillbaka med något till oss som varit hemma... men när jag började säga "gör" så hejdade jag mig och sa "gjorde" istället, för i drömmen insåg jag då att han faktiskt inte lever längre. Jag började gråta och vaknade i samma känsla. 
 
I februari nästa år har det gått 9 år sedan morfar dog... 9 år!... Jag saknar honom lika mycket nu som då och inom mig känns det som att han en dag kommer komma tillbaka från en väldigt lång resa. Idag kan jag prata om honom utan att gråta, det har jag kunnat de senaste åren. Jag tänker inte på honom varje dag längre och jag har inte varit på kyrkogården på säkert två år, ett ställe jag besökte minns två gånger i veckan förut men jag kan inte styra mina drömmar och han är en av få personer som kan få mig att vakna av våta kinder. Tårar som skapats av sorgen efter honom och faktiskt glädjen över att ha fått vara honom nära. 
[Blandat], [Blubb som fisken sa], [Påverka] | | En kommentar |

Jag tänker greppa John Blund och hälla hans sandsäck över mina ögon

Jag har jobbat färdigt för denna natt och känner verkligen hur sängen lockar, hur möjligheten att få sova bort dagen finns rakt framför mig. Jag tänker greppa John Blund och hälla hans sandsäck över mina ögon om några få minuter men först ett toalettbesök! Ha en underbar dag!
[Blandat], [Fotografi inlägg] | | Kommentera |

Kissie, Anna & Samir tillsammans i den hemsökta prästgården i Borgvattnet

Inatt sänder Aftonbladet Live från ett hus där det sägs spöka i och inuti huset vandrar bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson (f.1991), sångerskan Anna Book (f.1970) och dokusåpadeltagaren Samir Badran (f.1990) runt och skrämmer upp sig samtidigt som de filmar sig själva och slänger in en pose då och då. Det är så kul att se vad lite som krävs för att somliga ska skrämma upp sig själva, haha. 
 
Huset som de befinner sig i mellan 19:00 ikväll till 07.00 imorgonbitti ligger några mil utanför Östersund, Jämtland i Borgvattnet. Huset är en prästgård som stod färdigbyggd 1876 och som sägs vara ett av de mest hemsökta husen i Sverige. Ganska kul och ganska intressant. Det hade varit kul att inte jobba inatt utan sitta hemma med vänner och kolla in sändningen med några påsar popcorn istället. Jag älskar ju sånt här och det till stor del för att ingenting händer... det enda som sker är att tre nissar skrämmer upp sig själva. 
 
 
Upp