Musik: Brandon & Leah - Together

 
 
 
Denna låten fann jag på youtube, intervjun med Bruce Jenner tog mig dit. Brandon Jenner är Bruces son och tillsammans med sin fru bildar dom duon Brandon & Leah. Jag gillar indiepop.
[Blandat], [Musik/Sång/konsert] | | Kommentera |

Diane Sawyers intervju med Bruce Jenner

Igår var jag på möllan med nattpasset och drack öl, ett kul firande av en vanlig onsdag och starten på våran ledighet. Jag blev lite rund under fossingarna och därmed kom bakfyllan idag - enorm pigghet och lite för mkt energi vilket betyder att jag knappt sovit inatt. Så kan det gå, alla blir vi bakis på olika vis. 
 
Jag såg nyss klart på Diane Sawyers intervju med idrottsmannen och realitystjärnan Bruce Jenner. Han är mest känd för att ha varit gift med Kris Kardashian idag och förut glänste han som vinnare av guld i tiokamp i OS. Med tre äktenskap på sitt cv har han blivit pappa till 6 barn och styvpappa till 4. Nyligen skilde han sig för en tredje gång och nu står han på egna ben, redo att lämna livet som man och börja leva som kvinna. 
 
När jag ser intervjun så berör det mig till tårfyllda ögon när tanken slår mig att detta är somligas vardag, att varje dag vakna upp och inte känna sig hemma i sin egna kropp. Det är hemskt vilken smärta det måste medföra. Jag har alltid varit intresserad av diverse HBTQ-frågor och fastän att mycket är vackert och fint, kärlek hit o dit så finns det en hel del sådant här också. Förvirring, utanförskap, ensamhet och viljan att vakna upp totalt förändrad på annan plats dagen efter. Jag tycker att Bruce är modig och det är så fint att han har så mycket kärlek omkring sig, det är så som det ska vara helt enkelt. 
 
(Jag skriver "han" eftersom Bruce i intervjun ville ha det så... han är han till han blir en hon)
[Blandat], [Livsstil och sexualitet], [Påverka] | | Kommentera |

En Grönfink utanför Mammas och Pappas köksfönster

Tjolahopp! Bilen gick igenom dagens ombesiktning - och det var INGENTING som behövde fixas sedan förra gången som jag besökte bilprovningen och mannen i Fosie ratade allt vad som blivit lagat sedan de underkände den första gången. De enda skillnaderna mellan dessa ombesiktningarna var att 1) Jag skulle ombesikta den första gången, jag är kvinna och vid dagens ombesiktning var det en man som åkte dit med bilen samt 2) Första gången var i Fosie, Malmö och denna gången var det i Trelleborg. Bilen har inga ändringar mellan gångerna... Suckar högt!!
 
Annat som hänt idag mer än att jag faktiskt blev väldigt glad över att min grönblåa springare gick igenom är att jag druckit kaffe med familjemedlemmarna, fotat denna lilla grönfink utanför deras köksfönster och att jag käkat grillat med herr Haglund. En finfin dag!
 
 
[Blandat], [Fotografi inlägg], [Påverka] | | En kommentar |
Upp