Den 18 dec blir det Jul Quiz i stugan!

 
Vi hade en hektisk natt på jobb då stormen drog sig in i landet, satte flertalet kommuner utan ström och där personalen fick körstopp pga fallande träd här och var. Vi hade minst sagt mycket att göra i larmcentralen och trots stress så hade vi en härlig stämning i gruppen. Igår natt var trots allt kaos en natt då man verkligen kände av vilken härlig grupp vi är på natten, där jag är så tacksam att det var i den som jag blev gruppledare och där jag efteråt kunde sova gott. Nätter som denna ser man verkligen hur fantastiska kollegor man har. Just nu myser jag framför flertalet avsnitt av The Twilight Zone som är utan tvekan en utav mina favoritserier, har ni inte sett den så vill jag tipsa om den! Jag är på första säsongen från 1959 och den är verkligen fantastisk. Mellan varven planerar jag inför en kommande spelkväll i stugan med tema jul. Jag trodde att spelkvällen i oktober skulle vara den sista för i år men julen gör sig påmind och vad kan göras bättre än att fira den med fina vänner, pepparkakor, glögg och quiz? 
 
 
[Blandat], [Julkänsla], [tv och film] | | Kommentera |

Så Mycket Bättre; Säsong 6 - Lisa Nilssons dag

Imorse var jag nedstämd, negativ, besviken, arg, ledsen - typ allt vad mörker man kan känna på en och samma gång. Inom mig var allt i ett kaos och jag ville inget annat än fly till stugan.. där jag redan befann mig. Troligtvis var jag mest trött för efter några timmars sömn så lättade allt och nu känns det faktiskt ganska så fint. Just nu sitter jag och försöker mysa till det och påminnas om hur bra jag är, hur bra jag har det och hur bra människor jag har omkring mig. Jag spanar in gårdagens avsnitt av Så mycket bättre där värden för kvällen var Lisa Nilsson och fylls av ett inre lugn. Såhär tyckte jag:
 
  • Ison & Fille - Handens Fem Fingrar: Inte min grej
  • Niklas Strömstedt - Säg Det Igen: Tror inte att denna grep tag i mig faktiskt
  • Sven-Bertil Taube - Himlen Runt Hörnet: Han bröt ner låten och fick den att kännas som ett vackert avslut... Jag har tårar fallandes nerför kinderna.
  • Jenny Berggren - Varje Gång Jag Ser Dig: Helt okej
  • Andreas Kleerup  - Var Är Du Min Vän: Så sorglig låt... Så fin tolkning
  • Miriam Bryant - Allt Jag Behöver: Gillade faktiskt denna tolkningen
  
 
 
[Blandat], [Musik/Sång/konsert], [tv och film] | | Kommentera |

Idol 2015 Semifinal

Halloj! Jag har inte bloggat om eller följt senaste från idol.. har inte haft intresse för det, speciellt inte som the Sims 3 hållt mig sällskap i stugan. Nu är spelet avstängt och eftersom det tar 100 år att starta upp så drar jag ut på det och kollar ikapp. I gårdagens avsnitt såg jag att det endast är tre tävlande kvar och nedan har ni mitt tyckande o tänkande angående deras uppträdande:
 
Martin Almgren - Hello (Adele) : Jag gillar hans röst men i denna låten blev det lite tråkigt..
                         - The Cave (Mumford & Sons) : Gillar originalet och gillar Martins version
Amanda Winberg - Videogames (Lana Del Rey) : Alltså jag gillar Lana... Amandas röst passade inte in här
                            - Sax (Fleur East) : Detta är väl lite utav hennes genre.. musik som jag ogillar
Simon Zion - One (U2 & Mary J Blige) : Denna låten framförs bäst av Johnny Cash... Simon gör den okej..
                   - Can't Feel My Face (The Weeknd) : Nja, detta är inte hans genre
 
Sammanfattningsvis så känns det som att juryn kom med förslag som enbart fick Martin att glänsa, Amanda litegrann och Simon inte alls. Dock hade jag helst sett Martin och Simon i final eftersom deras röster tilltalar mig mest. Juryn fick dock alla att gå vidare för att alla var så himla bra (enligt dom själva) vilket egentligen betyder att tv.4 vill mjölka in mer pengar och låter folk ringa o rösta en hel vecka. Från lilltån hoppas jag att ingen ringer in och röstar förrän nästa vecka i finalen.
 
 
[Blandat], [tv och film] | | Kommentera |
Upp