Håret är mer blått än grönt.. Var tog min Alpine Green vägen?

Jag ska snart bege mig till jobb för att sitta i möte avlöst med att faktiskt arbeta i larmcentralen. Mötet taggar mig som vanligt eftersom jag alltid har något att dela med mig av dock önskar jag lite försiktigt en stilla hemmakväll istället. Det blir inte alltid som man vill men det blir alltid vad man gör det till så jag ska gå till jobb med inställning att det kommer bli kul! Från det ena till det andra - spana in mitt hår.. Alpine Green, vart tog du vägen? Jag har hört att det är svårare att behålla blått hår och att det blåa ofta blir grönt när det tvättas ur... Nu har jag försökt tvätta ur färgen för att få fram det gröna... går ju verkligen jättebra... håret blir bara blåare och blåare. Knasigheter.
[Blandat], [Fotografi inlägg] | | En kommentar |

Hela Sverige Skramlar

Jag sitter här med kaffekoppen vid min sida och känner mig en smula stolt över Sverige, landet som gång på gång biter sig själv i svansen och som gång på gång gör magplask när det tror att det ensam ska kunna rädda världen. Sverige gör fel i mycket när landet handlar med hjärta istället för hjärna men... igår... Igår var det en dag att känna sig stolt som svensk för igår gjorde landet något för att faktiskt göra skillnad. Kändis-Sverige samlades för att samla ihop pengar till flyktingkatastrofen. Detta är fint, detta får en tår att bildas i ögonvrån. 
 
Carola och Ola Salo framför Tell Me This Night Is Over (The Arks låt) uppbackade av Tensta Gospelkör 
 
Jag missade galan, det blir så när man inte har några tv-kanaler. Därför ser jag på galan idag istället. Vilken bra start! Carola och Ola Salo i duett, uppbackade av Tensta Gospelkör. Jag ryser - så vackert! Därefter kom värdarna för galan fram på scen. Favoriterna i programledarvärlden Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ledde galan tillsammans med komikern Petra Mede.
 
 
Sen började konserterna, kändisarna bytte av varandra och framträdandena var magiska. Så många som samlas med vetskapen om att de själva inte kommer få betalt i pengar, så många som jobbar gratis för att andra ska få ha det bättre. Detta är fint!
 
 
Där fanns många kändisar som jag kände till men också en del jag aldrig någonsin hört talas om, exempelvis människorna nedan. Alla är fina som ställer upp givetvis även de artister vars musik jag aldrig någonsin kommer börja lyssna på, helt enkelt för att genren inte intresserar mig. Men fint deltagande utan tvekan.
 
 
Jag gillar att Filip och Fredrik peppar som tusan för att det ska komma en märkbar kändis till galan och när gästen ska inträda scenen så dyker det upp en medelålders man vars ansikte jag aldrig ens sett. Mannen heter Hans Rosling, ett namn jag inte känner igen. När han började prata visste jag fortfarande inte vem människan var eller vad han gjorde på scen. Sen talar han om flyktingar och jag börjar inse att han är insatt i ämnet. Jag var helt enkelt tvungen att googla hans namn; Hans Rosling, 67 år, är professor i internationell hälsa och varit inblandad i Läkare utan Gränser. Han är femtanfiffig på siffror och statistik speciellt inom flyktingfrågan. 
 
 
En person som är så otroligt bra på att ge en målande berättelse är Jonas Gardell och fastän att det är ironiskt att de flesta som flyr och kommer till Sverige är troende muslimer och en del homofober så känns han så otroligt rätt att medverka i en gala som denna där man pratar om människors lika värde. När han talade om sin upplevelse då han och hans man Mark Levengood gömt två homosexuella flyktingar illegalt så tårfylldes ögonen... 
 
 
Sammanfattningsvis var galan otroligt fin och engagemanget otroligt stort. Det enda som irriterade mig var nötterna som kommenterade allt.. Ofta avbröt dom och gjorde att man missade ett skämt, info eller början på en sång. Bortsett från det var det en fin tillställning.  
 
 
Galan samlade in ca 40 milj kronor - imponerande! 
[Blandat], [Påverka], [tv och film] | | Kommentera |

Filmrecension: The Quiet

Filmrecension: Igår åkte jag hem till Dessi för socialisering och var hemma igen strax innan 00:00. Eftersom jag vänt fel dygnet under min ledighet så stannade jag uppe några timmar till för att komma in i rutinerna och såg thrillern The Quiet med Elisha Cuthbert och Camilla Belle. Det fungerade för idag vaknade jag för en timme sedan och känner mig mer än utvilad :) , Här nedan kommer recensionen på filmen:
 
 
[Blandat], [tv och film] | | En kommentar |
Upp