John Carpenter - Live på Slagthuset, Malmö

Jag är hemkommen efter en fantastisk upplevelse i en biosalongsliknande stol framför en äldre man med hästsvans, klädd i svart, ståendes bakom en keyboard. En äldre man som inte bara regisserat och skrivit manus till en rad skräck-, scifi- och thrillerfilmer utan också komponerat musiken dit. En äldre man vid namn John Carpenter. Konserten var instrumental, perfekt framför med filmsnuttar i bakgrunden från några av Carpenters verk. Det var en mix av gammalt och nytt när han även framförde stycken från sitt album där somliga låtar inte nått fram till någon film. Jag satt på tredje raden, bländades av lamporna, imponerades av kultfilmerna som rullade i bakgrunden och drogs med i musiken... fastän att jag bara sett ett axplock av allt han varit med och skapat. 
 
Jag lämnade konserten full på filmtips - nu vill jag se ALLT som Carpenter ligger bakom!
 
Vem är John Carpenter? ; Carpenter är en man född 1948 som ligger bakom filmer som ex. Halloween (1978), The Fog (1980), Escape from New York (1981), Christine (1983), They Live (1988) mfl.. 
 
[Blandat], [Musik/Sång/konsert], [tv och film] | | 2 kommentarer |

Solen strålar genom mörka moln

Idag strålar solen såsom den inte gjort på hela helgen. Den strålar stundtals bakom mörka moln som viskar försiktigt om ett eventuellt regnfall dock, vid varje liten glipa mellan varje molntuss syns en himmel blå som sjunger en annan melodi. Denna dagen blir bra... det känner jag på mig.
[Blandat] | | Kommentera |

Nya Lp-skivor på väg hem till mig

Efter att ha lyssnat igenom Imagine Dragons album Night Visions så hamnade jag på cdon och där gick allt väldigt fort fram. Det ena ledde till det andra och nu är 5 album på väg hem till mig... bara sådär. Sedan jag rensade bort massor av Lp-skivor från samlingen så ekar det lite i bokhyllan. Jag är pepp på att få hem dessa!
 
Håkan Hellström - Det kommer aldrig vara över för mig
The Doors - The Doors
Red Hot Chilipeppers - Californication
Tom Waits - Closing Time
Imagine Dragons - Night Visions
 
 
Upp