Eurovision Song Contest 2017; Andra Semifinalen

Jag har nyss tagt mig en dusch, diskat och placerat mig framför gårdagens avsnitt av den andra semifinalen i Eurovision Song Contest. Det visades live igår när jag var på jobb. Introt där föregående vinnare ska hedras och framföras på ett nytt vis var visuellt vackert med bildspel och färger men själva framträdandet var väl lite sisådär? 
 
 1.  Serbien; Tijana Bogićević "In Too Deep" - Detta låter förvånansvärt bättre än väntat och fastän detta inte alls är min typ av musik så kan jag ändå redan nu tippa henne som vinnare för hela tävlingen främst för att hon påminner om Katy Perry, en artist som folk känner igen.
 2.  Österrike; Nathan Trent "Running On Air" - Detta är också en låt som skulle kunna spelas på radion. Han sjunger mysigt och scenen är drömsk med moln och måne. Detta är verkligen en konkurrent till Serbien.
 3.  Makedonien; Jana Burčeska "Dance Alone" - Alltså jag tycker inte att detta är dåligt, där finns bitar som jag gillar vilket förvånar mig eftersom jag knappt lyssnar på denna typen av musik. Sen är hon snyggt klädd också och scenshowen var helt okej. 
 4.  Malta; Claudia Faniello "Breathlessly" - Ingenting för mig. Sömnigt och tråkigt
 5.  Rumänien; Ilinca och Alex Florea "Yodel It!" - Vad är detta? Alltså hon är ju grym på att joddla men i dagens tävling blir en sådan talang ett jokerframträdande. Det är medryckande dock, haha.
 6.  Nederländerna; O'G3NE "Lights and Shadows" - Så glittrigt, jag gillar deras styling, deras kläder är så vackra! Ljuset på scenen faller så fint. Låten är säkert betydelsefull för deras privata del, texten är helt okej men den blir tråkig att lyssna på och dessa tre sångerskor är inte tillräckligt bra på att sjunga i stämmor.
 7.  Ungern; Joci Pápai "Origo" - Det är en intressant kontrast att Ungern sjunger som diskrimineringen mot romerna precis efter att Rumänien själva sjöng att man kunde joddla bort diverse problem. Just detta bidraget, från Ungern, förstår jag inte en dugg av rent textmässigt. Budskapet är viktigt uppenbarligen men framträdandet var tråkigt. detta var ingenting jag fastnade för.
 8.  Danmark; Anja Nissen "Where I Am" - Stundtals väldigt falskt, detta lät inte bra alls
 9.  Irland; Brendan Murray "Dying to Try" - Jag gillar verkligen inte hans röst, detta var så smörigt


 
 
 1.  San Marino; Valentina Monetta & Jimmie Wilson "Spirit of the Night" - Fruktansvärt dåligt...
 2.  Kroatien; Jacques Houdek "My Friend" - Vad händer här? Hur många personer är denna människan. Det är bara konstigt att han skiftar mellan basröst och smörigt ljusare. Detta var konstigt rakt igenom, på ett dåligt vis...
 3.  Norge; JOWST feat. Aleksander Walmann "Grab The Moment" - Najj... isch... Nej tack
 4.  Schweiz; Timebelle "Apollo" - Där står hon som en liten påskkyckling på scen. Påskens färger dominerar, gult och lila. Det är lekfullt och faktiskt helt okej men låten... låten är ointressant som bara den.
 5.  Vitryssland; NAVI "Story of My Life" - Så vackra dom är och scenshowen är fin i all enkelhet. Fattar inte ett dugg av sången mer än att det kanske handlar om kärlek? Det är helt okej
 6.  Bulgarien; Kristian Kostov "Beautiful Mess" - En väldigt vacker röst, klar för radio och bara 17 år gammal? Det är ju ingenting som jag hade velat spela hemma men i tävlingen förstår jag att den är tippad som eventuell vinnarlåt.
 7.  Litauen; Fusedmarc "Rain of Revolution" - Nix pix, detta var inget utav intresse
 8.  Estland; Koit Toome & Laura "Verona" - Detta låter inte bra någonstans
 9.  Israel; Imri Ziv "I Feel Alive" - Usch, jag har ju så svårt för denna typen av musik..


 
Att gravida sångerskan Jana Burčeska som tävlar för Makedonien förlovade sig i direktsändning var faktiskt väldigt fint och speciellt som det kom efter att röstningen var räknad. Gullepluttar.
 
 
 
 
Mina topp 3:  Österrike,   Bulgarien och  Rumänien
De som röstades till finalen och 
Relaterade inlägg: Semifinal 1
 
 
Bilder i inlägget funna på ESCToday
[Blandat], [Musik/Sång/konsert], [tv och film] | |
Upp