Eurovision Song Contest 2017; Finalen

Eurovision är över. Jag jobbade natten mellan lördag och söndag då tävlingen hölls och dekorerade dörrarna till larmcentralen med lappar där jag bad alla vara tysta om vem som vann. Det har väl blivit en tradition antar jag eftersom jag alltid lyckas jobba när finalen hålls. Ingen berättade och därmed kunde jag se allt på söndagen utan att ha koll på röstning mm. Där var ännu 6 länder som jag inte hört tidigare:
 
  1.  Italien; Francesco Gabbani "Occidentali's Karma" - Barnprogramskänsla. Ogillar detta starkt
  2.  Spanien; Manel Navarro "Do It For Your Lover" - Tjatigt, sömnigt, Vad är det jag ska göra för min älskare?! Sluta ge mig order!
  3.  Storbritannien; Lucie Jones "Never Give Up on You" - Snyggt på scen, fint med speglar och ljusspel. Texten är också fin till den enkla musiken men det gör så ont att lyssna på hennes röst..
  4.  Tyskland; Levina "Perfect Life" - Tråkigt stylad, tråkig röst, tråkig låt, tråkig scenshow, tråkigt, tråkigt, tråkigt
  5.  Ukraina; O.Torvald "Time" - Värdlandet! Kass start, röst och musik synkar inte, När de tar i låter det lite bättre men sen är det tillbaka till något som inte klaffar. Jag gillar huvudet på scenen dock
  6.  Frankrike; Alma "Requiem" - Fint ljusspel, hon är snygg men låten? Nja, inget medryckande direkt..
 
Min absoluta favorit, Portugal stod kvar som bästa låt även om Rumänien var ett kul inslag också. Portugal vann och när Salvador Sobral gick upp på scenen och bestämde sig för att kalla dit systern som både skrivit låten och framfört den på repetitionerna så smälte man som åskådare. Låten framfördes så otroligt vackert i denna duett. För en liten stund stannade tiden. En värdig vinnare!
 
 
 
 
 
 
 
 I förrgår la Alexander Rybak som vann ESC för Norge 2009 ut en cover på låten på youtube. Han framför den där på engelska och för oss som inte förstår språket i originalet så kan man nu konstatera att den är lika vacker som väntat.
 
 
 
  
Relaterade inläggSemifinal 1 och 2
 
 
Bilder i inlägget funna på ESCToday
[Blandat], [Musik/Sång/konsert], [tv och film] | |
Upp