Eurovision Song Contest 2017; Första Semifinalen

Det är den första semifinalen i Eurovison Song Contest och i år hålls tävlingen i Kiev, Ukraina. Förra året vann Dzjamala med låten 1944. Ikväll tävlar Sverige med ett sorgligt bidrag för att vinna en plats i finalen. Sveriges bidrag i melodifestivalen var kassa i år, iaf majoriteten.. Jag sitter redo att recensera alla kvällens bidrag.
 
 1.  Sverige; Robin Bengtsson "I Can’t Go On" - Usch vad det låter dåligt
 2.  Georgien; Tamara Gatjetjiladze "Keep the Faith" - Snygg klänning, gillar elden, tjatig låt
 3.  Australien; Isaiah "Don't Come Easy" - Sisådär, inte dåligt men inte heller bra
 4.  Albanien; Lindita "World" - Det låter hemskt och vad har hon på sig?
 5.  Belgien; Blanche "City Lights" - Så nervös, men jag gillar hennes röst ändå, hon är lite stel bara..
 6.  Montenegro; Slavko Kalezić "Space" - Haha, detta låter förjävligt men han är kul på scen
 7.  Finland; Norma John "Blackbird" - Titeln tar en till Beatleslåten med samma namn och fastän melodin inte stämmer överens och texten inte är densamme så är känslan snarlik... snarlik, ingenting kan egentligen jämföras rättvist med Beatles eftersom det vore högst orättvist. Denna låten var vackert framförd, enkelt, stilfullt. Jag gillar det litegrann.
 8.  Azerbajdzjan; Dihaj "Skeletons" - Jag gillar det som händer på scenen, jag gillar hennes styling, jag gillar hennes röst. Detta är ett utav de bästa bidragen hittills. Jag hade velat se detta bidraget gå till final.
 9.  Portugal; Salvador Sobral "Amar pelos dois" - Jag har ingen aning om vad människan sjunger men tusan vad vackert och trollbindande. Han får gärna ta en finalplats för min del.

 
 
 1.  Grekland; Demy "This Is Love" - Så snygg hon är och scenshowen är relativt pampig med bra dansare och tjusigt ljusspel men vad är det för låt? Det låter inte bra någonstans, usch.
 2.  Polen; Kasia Moś "Flashlight" - Nej tack
 3.  Moldavien; SunStroke Project "Hey Mamma" - Detta låter hemskt
 4.  Island; Svala "Paper" - Alltså... Nej
 5.  Tjeckien; Martina Bárta "My Turn" - Det låter som en låt jag hört förut, jag gillar det lite. Det känns onödigt att överdriva, den ger mig inte jättemycket men den är ganska mysig stundtals att lyssna på.
 6.  Cypern; Hovig "Gravity" - Jag kan leva mitt liv utan att höra denna låten och se den dansen(?) igen
 7.  Armenien; Artsvik "Fly With Me" - Inte jättedåligt, snygg show, snygga kläder, vacker röst, gillar musiken i bakgrunden. Jag skulle aldrig lyssna på låten om jag satt hemma själv men här fungerar det.
 8.  Slovenien; Omar Naber "On My Way" - Disneykänsla med låtrader från flertalet låtar jag hört förut.
 9.  Lettland; Triana Park "Line" - Jag gillar det färgstarka, musiken är sådär, stylingen ganska härlig men med handen på hjärtat så låter detta inget vidare..
 
Alla bidragen för kvällen är framförda och jag tycker verkligen att Sverige var ett utav de sämsta. Jag vill att Sverige ska vara med i finalen eftersom det blir roligare att kolla då men jag känner inte att vi förtjänar en plats där. Än en gång finner jag det trist att vi inte skickade vidare Loreen eller Dissmissed, då hade vi iaf haft en liten chans. 
 
Mina topp 3:  Portugal,  Azerbajdzjan,  Finland (även  Belgien, att lyssna på en andra gång)
De som röstades till finalenoch 
 
Bilder i inlägget funna på ESCToday
[Blandat], [Musik/Sång/konsert], [tv och film] | |
Upp