Sommarvärme i trädgården

Idag råder sommarvärme i trädgården, jag har planterat blommor och rensat ogräs, tvättat och druckit kaffe till tonerna av Sinatra m.fl. medan Jon dammsugat och diskat. Jag har fått sola en timme, eller möjligtvis mer och tagit en lång avsvalkande dusch. Det har varit en bra dag, en sån som är välbehövlig när det bosätter sig en klump i halsgropen och oron tickar på.
 
Igår besökte vi mormor på sjukhuset, det var ett snabbt besök. Ute på parkeringen ringde mammas telefon och på andra sidan hördes en röst som hälsade från mormor att hon inte orkade med besök. Eftersom vi var ute på parkeringen fick vi komma upp ändå. Willy, mamma, jag och syster gick in i mormors rum med en bukett blommor. Min lilla mormor låg där i en sjukhussäng med inlidat huvud, svullna kinder och väldigt trötta ögon. Hon pratade inte så mycket, men fick ändå visat att minnet satt kvar då hon frågade efter sin lilla hund. Jag fick både kramat och pussat henne. Syster och jag stod i rummet i ca 2 minuter innan det var dags för oss att lämna plats åt mamma och Willy. Någon minut senare lämnade mamma och den sista tiden fick hon med Willy innan vi begav oss därifrån. 
 
Det var känslosamt, vi visste ju att hon skulle vara trött och hög på smärtstillande, vi visste att det bara var dagen efter operationen men det tog hårt i hjärteroten att se henne så orkeslös. Vid hissarna fick vi chans att hälsa på kirurgen som utfört operationen. Han berättade att dom inte fick bort hela tumören eftersom nerver satt i kläm, dom vågade inte, men eftersom den är godartad och inte växer så kan man om några månader stråla bort den eller låta den vara kvar. Mormor kommer må bra igen, det tar bara lite tid. Än sålänge svarar hon bra på frågor för att testa minnet och hon ger respons när de ber henne använda fingrar och tår. Detta kommer bli bra. Oron ska bara dämpas ännu mer. 
 
 
[Allt om min kolonilott], [Blandat], [Påverka] | |
Upp