Melodifestivalen 2018; Deltävling 1 - Karlstad

Melodifestivalen 2018 sände sin första deltävling i lördags. Allt utspelade sig i Karlstad och bidragen var inte många som föll mig i smaken... fast o andra sidan är det sällan min musiksmak som visas i rutan vid sånt här ståhej. Jag och Jon spanade in tävlingen till frukosten igår eftersom vi missade den när den sändes liv. Såhär tyckte jag om kvällen:
 
Värden för kvällen var musikalartisten David Lindgren och hans sidekick är Fredrik Svensson som också kallar sig Fab Freddie. Jag har aldrig gillat David Lindgrens överdrivna "dagisfröken"-känsla men Fab Freddie är helt okej även om jag aldrig hört talas om honom tidigare. 
 • Sigrid Bernson - Patrick Swayze
  En typisk låt där en människa som typ kan sjunga kan studsa runt och framföra en låt med usel text och ändå få folk att sjunga med eftersom allt i låten upprepar sig gång på gång. Jag får ingen dirty dancing-feeling här...
 • John Lundvik - My turn
  Jag får Disneyvibbar av denna låten vilket inte är fel. Det är en helt okej låt.
 • Renaida - All the Feels
  Jag gillar hennes engelska och jag gillar musiken i bakgrunden. Hennes styling är genomtänkt, det orangea är en röd tråd som sammanbinder henne med dansare och scen. Låten är ingenting som jag personligen vill lyssna på mer än en gång dock... Texten var ingenting som fångade intresset..
 • Edward Bloom - Livet på en pinne
  Han är alldeles för nervös och stel på scen. Edward kan inte sjunga och det som händer på scenen är så otroligt rörigt , tramsigt och överdrivet men... jag gillar det ändå. Detta är en show man vill se som ett inslag i en musikal-fars, ingenting som ens borde övervägas skickas till en musiktävling för att representera landet. 
 • Kikki Danielsson - Osby Tennessee
  Tyvärr.. Jag förstår att hon försöker fånga upp känslan som hon förmedlade i Så Mycket Bättre när hon framförde "Hälsingland" eftersom det låter väldigt likt men saken är den att detta har hon redan gjort och ärligt talat så är varken Sverige eller Europa speciellt redo för country. Denna låten hade aldrig slagit i Eurovision. Låten är tråkig, sömnig och... jag har svårt för Kikkis röst...
 • Kamferdrops - Solen lever kvar hos dig
  Allt känns barnsligt med tanke på den rosa explosion som sker på scen, enhörningens närvaro samt barnprogramledaren Tobbe Trolkarl som också dyker upp men i närmare eftertanke är det mer en vuxen känsla som tillåter den som lyssnar att sväva iväg avslappnad och kanske lite hög? En kul tanke på slutet där sångerskan dyker upp fem gånger om. Jag gillade faktiskt detta... även om det inte är något för Eurovision.
 • Benjamin Ingrosso - Dance you Off
  Första felet som Benjamin gör är att jämföra sig med Michael Jackson, oavsett om någon annan sagt det så är det ingenting han själv som artist ska prata om eftersom det är på tok för stora skor för honom att gå i. I Sverige råder trots allt jantelag vare sig man gillar det eller ej. Låten är fruktansvärt dålig rent textmässigt men med ljusshow, dans och sång så är det något som kunde fungerat i Eurovision. Det är ingenting för mig... men Europa har en tendens att gilla låtar som denna.
 
 
[Blandat], [Musik/Sång/konsert], [tv och film] | |
Upp