Melodifestivalen 2018; Deltävling 2 - Göteborg

Jag är inte den lättkränkta individen men ett öppningsnummer där David Lindgren försöker sig på Bee Gees "Staying alive" är ett magplask speciellt som det dyker upp strippvibbar under numret. Vem godkände de blöta tvättsvamparna mot slutet?... i ett familjeprogram? Det är otroligt märkligt. Men vad gör man inte för publicitet och debatter runtom i landet?
 
Jag såg reprisen av programmet med Jon i söndags och fastän han vred på sig mer och led sig genom programmet så måste jag också erkänna att det litegrann går utför. Såhär tyckte jag om artisternas medverkan i tävlingen:
 
 • Samir & Viktor "Shuffla"
  När jag såg detta så trodde jag att det skulle vara deltävlingens sämsta nummer men ikke, där kommer sämre. Samir och Viktor håller bara delad plats. Shuffla låter som deras tidigare bidrag i tävlingen, där är ingenting speciellt här, lika dålig text, lika ointressanta slangord osv. Den ende skillnaden är att en saxofonist, som jag faktiskt gillar, har sänkt sig till en nivå där han ställer upp i ett bidrag som detta.
 • Ida Redig "Allting som vi sa"
  Texten är återupprepande, den kunde gärna fått ha någon vers till men(!) detta är faktiskt bra. Allt från röst till musik, till scen - allt utom hennes tröja som Jon så fint påpekade såg ut som ljuver på en gris (discogris). Jag gillade detta!
 • Jonas Gardell "Det finns en väg"
  Så nära till tårar... Otroligt vacker text! Denna låten är den viktigaste som hela melodifestivalen kommer leverera tror jag. Där finns så många ensamma människor därute som behöver höra dessa orden. Bra gjort Gardell!
 • Margaret "In My Cabana"
  Aldrig hört talas om henne, den första tanken som slår mig är att hon är väldigt lik Ida Redig till utseendet. Låten är väldigt dålig, jag finner ingenting intressant i den och vill gärna att den ska sluta innan den ens hunnit komma igång ordentligt. "Let's go ape in my cabana"... den textraden säger allt om låten - nej, tack!
 • Stiko Per Larsson "Titta vi flyger"
  Jag hade så otroligt höga förhoppningar om denna låten eftersom artisten verkade så skön men... han kan ju inte sjunga. Han är säkert grym på karaoke men som artist på scen låter det inte bra alls. 
 • Mimi Werner "Songburning"
  Denna låten saknar något som jag inte kan sätta fingret på. Den har snyggt ljusspel dock, det är ett sådant som slår i Eurovision. Detta är en låt för tävlingen, detta är något som Sverige hade kunnat skicka vidare och kommit i topp 10 med. Låten faller inte in i min personliga smak men kom igen - den är klar för Europa utan tvekan. 
 • LIAMOO "Last Breath"
  Detta måste vara den mest egocentriska låt jag hört på länge. Hur självupptagen låter inte han när han frågar om främlingar vill offra sina liv för att rädda honom? Kärlekslåtar brukar vara tvärtom, det brukar vara artisten som vill offra sig för kärleken inte att artisten ska kräva det tillbaka. Magplask deluxe... Var det någon som röstade på honom som lyssnade på texten?!... Jag vill inte offra mitt liv för dig iaf..
 
Det är fortsatt väldigt smaklöst när Anna Book står och gör fejkreklam för "mellomixern" där räkningar och inkassokrav ska strimlas... Hur tänkte svt där? Vem har godkänt manus för denna tävlingen? Svt är medvetna om att alla runtom i landet inte har det bra ställt? Dom vet om att vissa kämpar ständigt för att få ihop pengarna till räkningarna?
 
Petra Marklunds  tolkning av Lill babs "En tuff brud i lyxförpackning" var snyggt framförd! Allt från sång till dans. Jag gillade det!
 
Inslaget som ska liknas något ur "Veckans Brott" är inte passande heller i ett program där det ska dansas, tramsas, sjungas och vara kul. Det är ingen humorsketch som ger bubblande skratt... tyvärr. Och var kommer kommentaren "Snart får man inte säga chokladboll.." ifrån? Den kränkningsfrasen rör rasism - den ska inte användas i tramssammanhang. Är jag lättkränkt? kanske..
 
 
 
 
Är det inte märkligt ändå att två dåliga bidrag går vidare till final? Jag röstar ju inte själv så jag ska inte gnälla för mycket men det måste ändå ifrågasättas hur svenska folket tänker... 
 
 
 
[Blandat], [Musik/Sång/konsert], [tv och film] | |
#1 - - Miss Baby Peaches:

Jag är beredd att hålla med dig. Det går verkligen utför med mello.. Det läggs en himla massa pengar på något som bara blir sämre!

Upp