Introvert vs. Extrovert

På BoredPanda delades en artikel full av printscreenade texter där folk via twitter delat med sig igenkännande och rogivande tankar kring hur det är att vara introvert under hashtagen #IntrovertTurnOns. För mig som är en introvert person är det svårt att sätta mig in i hur livet är som extrovert. Jag har extroverta inslag givetvis. Jag har inget emot att sätta mig på en uteservering i stan och dricka öl, gå på konserter eller hemmafester men inombords önskar jag varje gång att det ska bli inställt så jag får vara hemma och mysa. Det är roligt när jag lämnar hemmet, mina vänner är underbara och världen utanför huset likaså men ingenting är så bra som egentiden bakom stängda dörrar. När jag kommer hem och får vara själv eller med Jon och Åke. Jag behöver egentligen inte vara helt själv. Det är underbart att gå omkring med Åke i släptåg och det är mysigt att Jon är här hemma också. Dom två är undantaget eftersom jag kan vara ensam med dom. Jag tvingas inte vara social, jag behöver inte hålla uppe en konversation. Det är okej att ligga i tystnad bredvid dom lika mycket som det är okej att skratta och skämta eller hålla långa diskussioner. 
 
Att vara introvert är fantastiskt för man känner sig aldrig ensam. Varje gång en mobil går sönder, när jag glömmer den i ett annat rum på ljudlöst eller när den bara krånglar och inte gör som den borde så blir jag glad och det är nog därför som jag inte lagat den sedan den sprack både på framsida och baksida för över ett år sedan. 
 
Jag kan gå dagar utan att träffa någon mer än Jon och åke. Det är det jag ser mest fram emot semestern som kickar igång på måndag - att inte träffa folk. Människor suger otroligt mycket energi. Efter en dag i andras sällskap behöver jag en halv för att vila upp mig och tanka batterierna annars blir jag socialt utmattad och mår dåligt. Jag har genom åren fått höra otaliga gånger hur tråkig jag är som aldrig hör av mig och periodvis inte vill hitta på något men efter min sjukskrivning förra året och efter mitt ständiga arbete med mig själv för att nå någon form av inre acceptans så har jag kommit fram till att det inte är fel att vara introvert. Vi är bara olika.
 
Jag älskar regnfyllda dagar, dagar då ingen ringer mig, en bra film, underbar musik, växter, hemmadagar med Jon och Åke, lugn, mys, ingenting planerat, inställda planer, sovmorgon, sena nätter, kaffe utomhus med utsikt över trädgården, ligga på mattan och försvinna bort i fantasin mm. Livet är fantastiskt även när man inte behöver umgås med människor.
 
 
[Blandat], [Påverka] | |
Upp