Tusenmoder, Palettblad, Färgskrap och Ogräsrens

Jag är med i flertalet växtgrupper på facebook men ställt mig tveksam till hur allt kan gå väl med en liten stickling att bli skickad på posten i denna sommarvärme. Jag bestämde mig för att testa när tillfälle gavs att få hem två sticklingar av palettbladet wizard red velvet (en färg som saknades i samlingen) för ynka 15 kronor (frakt inräknat). Dagen efter dök det upp en person som ville sälja av rotade sticklingar från sin tusenmoder (även kallad Myrdaling, Kalanchoe daigremontiana och Livsblad), en planta som jag snöat in på fullständigt, för bara 2 kronor stycket plus frakt. Jag köpte fem(!) eftersom jag tänkte att alla kanske inte överlevde hela resan. Det kostade mig 26 kronor (frakt inräknat) att få hem fem plantor. Så för 41 kronor har jag alltså fått hem 7 nya plantor. Galet billigt! 
 
Igår fick jag hem sticklingarna och det var ganska väntat att palettbladen som inte var rotade skulle se lite ledsna ut. Jag satte dom i vatten och hoppas på bättre uppsyn under morgondagen. Tusenmodersticklingarna som hade rötter åkte direkt ner i jorden där jag hoppas dom ska växa som bara den!
 
Jag börjar bli lite pepp på att själv starta en växtkassa bildad av sålda sticklingar. Om jag säljer och folk köper så har jag ju mer pengar till mer blommor. Nu vet jag hur man kan packa för bästa resultat.
 
 
Igår fick vi även jobbat här hemma. Direkt efter frukost som bestod av nygräddade rosa pannkakor och hemmagjord sylt - Tack Jon för att du är morgonpigg och världens finaste som fixar frukost till en morgontrött individ som mig!, tog vi oss ut i trädgården. Jon började skrapa bort gammal färg från fönsterbläck och fönsterramar medan jag rensade ogräs på framsidan. Vi hann en del innan hans pappa kom på fika. Vi fortsatte i några minuter innan en larminstallatör som vi bokat tid med dök upp. Vi har numera ett larm som tjuter högt ifall någon försöker göra inbrott. 
 
När han åkt fortsatte vi med våra syslor. Jon körde till tippen och jag satt ute i regnet och rensade vidare. På tal om regn - hur underbart var inte det? Två skurar som blötte ner allt i sin väg. Älskar det! Mer regn under semestern tack (OBS, jag är inte ens sarkastisk, jag älskar det!).
 
 
När regnet blev för påtagligt flydde vi in där Jon höll soffläge och jag planterade om diverse ledsna blommor i hemmet. Jag gillar allt det gröna både inne och ute. Synd jag glömde ta foto på slutresultat i trädgården och även på de omplanterade blommorna inomhus.
 
[Blandat], [Fotografi inlägg] | |
Upp