Välkomnar nya palettblad! Kong Lime Sprite och Peter's Wonder

Igår tog jag mig till Blomsterlandet tillsammans med mamma, syster och systersonen i jakt på något fint att införskaffa till hemmet då jag hade 50:- i värdecheck att spendera där. Jag hittade två simpla terrakotta krukor, en sprayflaska till bananträdet  (den plantan ska hållas fuktig alltid så det känns rimligt att köpa en sprayflaska att duscha av bladen med dagligen, eller hur?), en glaskruka till orkieén som bor i fönsterkarmen vid badkaret och ett palettblad vid namn Peter's Wonder. Jag har velat ha en stickling från denna ett tag men trodde faktiskt med tanke på de galna priserna jag sett på tradera att den var ovanligare. Den bara stod där på blomsterlandet och viskade mitt namn så jag svarade och plockade hem den! När mamma och systersonen lämnat så tog jag och syster oss till Bauhause där jag fann ett till palettblad, Kong Lime Sprite. Dom bor nu tillsammans med de andra i "Palettbladsfönstret" inne i datorrummet. Idag planterade jag om dom i krukor som passade in i samlingen.
 
Peter's Wonder var hög när jag köpte den och eftersom jag hellre vill ha buskar än träd i fönstret så toppade jag den ganska kraftigt, därav ser den lite låg ut på bilden.
 
Jag tänkte ge en presentation av min samling trots att alla inte syns på bild. Jag har fyra krukor med China Rose och en stor med Mainstreet Rodeo Drive i vardagsrummet och massor av sticklingar i köksfönstret. En av dom sticklingarna är en Chocolate Mint som jag snodde av syster.
 
Från vänster till höger i kruka: Sunset Boulevard, Wizard Golden, Wizard Jade, Wizard Rose, Kong Scarlet, Peter's Wonder, Kong Lime Sprite. Och på rotning i vaserna syns sticklingar av Wizard Jade, China Rose, Wizard Rose och främst Mainstreet Rodeo Drive (denna moderplantan finns i Det Gröna Fönstret)
 
 
[Blandat], [Fotografi inlägg] | |
Upp