Midsommarafton 2018 i bilder

Midsommarfirandet har tagit slut och kvar i vaket tillstånd sitter jag och syster medan Jon, Åke och systersonen sover i källaren. Det blev ett lugnt firande med start på eftermiddagen då gästerna anlände och syster satte igång med förberedelser till sommartårtan som hon senare kom till att bjuda på. När botten var gräddad i ugnen tog vi oss ut för att göra varsin blomsterkrans.
 
 
Jag blev helnöjd efter mycket fix här och där. Tur vi har så många buskar och blommor här hemma att bygga upp kransar med. I år bar jag blad från forsythian och blommor från fuchsian (blodsdroppe) samt två olika sorters rosor, en röd och en mörk rosa. Syster valde blad från forsythian, ljus- och mörkrosa rosor samt en blomma vars namn jag inte kommer på just nu.
 
 
När Jon jobbat klart och tränat joinade han oss andra. Maten påbörjades och tog en väldig tid att bli klar så fram tills dess höll vi soffläge och pratade om allt och ingenting medan diverse sommarhits spelades i bakgrunden. 
 
 
Det blev ingen traditionell midsommarmiddag, istället åt vi grillat med nypotatis, sås och sallad. Det fungerar minst lika bra speciellt när man har folk i sällskapet som inte äter fisk. 
 
 
Innan det blev allt för mörkt tog vi tag i saken och satte igång ett kubbspel. Kylan hade lagt sig över trädgården dock så ett ombyte krävdes från de flesta parter. Det blev oavgjort, vars en vinst till avrdera lag. Jag var sämst och eftersom jag inte är den bästa förloraren så avrundade vi på stört efter förlusten mot syster och systersonen. 
 
 
Slutligen samlades vi vid bordet på nytt och högg in på systers sommartårta. Vi hade planerat grönsaker och dippa, jordgubbar med kaffegrädde, chips och kardemummabullar men magarna sa ifrån och därmed var det slutätit för dagen. Tack alla fina för idag! Fortsatt glad midsommar på er ♥
 
 
Bilder i inlägget togs mest av mig, Nathalie Isaksson men också utav Nadja Isaksson, Jon Kristoffersson och Elias Isaksson. 
Upp