Oscarsgalan 2016

Nu blir det Oscarsgala!! Jag är bänkad och redo för att spana in filmer jag vill se. Värden för galan är komikern och skådespelaren Chris Rock.
 
 
Dramafilmen Spotlight är en film som jag vill se. Den är verklighetsbaserad och handlar om Spotlight-teamet i nyhetstidningen The Boston Globe som avslöjade skandalen om sexuella övergrepp på barn och en efterföljande mörkläggning inom den lokala katolska kyrkan. Denna filmen vann oscars för bästa originalmanus (Tom McCarthy och Josh Singer) och bästa film.
 
 
Den biografiska dramafilmen The Big Short om den finansiella krisen 2007-2008 orsakad av uppbyggnaden av bostadsmarknaden och kreditbubblan verkar ändå lite intressant och jag kommer utan tvekan spana in filmen. Den kammade hem oscarn för bästa manus efter förlaga (Adam McKay och Charles Randolph), efter boken med samma namn av Michael Lewis.
 
 
Biografiska dramafilmen The Danish Girl är en annan film jag vill se. Den handlar om den första personen i världen som genomgick en könskorrigering. Svenska Alicia Vikander vann en oscar för bästa kvinnliga biroll
 
 
 
En film som jag verkligen är pepp på att se är dramat The Revenant om en man som attackeras av en björn och lämnas av sitt sällskap att dö ute i vildmarken. Filmen vann oscar för bästa foto (Emmanuel Lubezki), bästa regi (Alejandro González Iñárritu) och Leonardo DiCaprio vann sin absolut första oscar för bästa manliga huvudroll
 
 
Science fiction-thrillerfilmen Ex-Machina där Alicia Vikander syns i rollen som en kvinnlig robot ligger också på min lista av filmer jag vill se. Den vann oscar för bästa specialeffekter (Andrew Whitehurst, Paul Norris, Mark Williams Ardington och Sara Bennett)
 
 
 
Oscarn för bästa animerade kortfilm gick till den väldigt sorgliga men vackra filmen Bear Story (Historia de un Oso). Filmen handlar om en björn som berättar sin historia via en mekaniska dockteater... så snyggt gjord! (vinnarna: Gabriel Osorio Vargas och Pato Escala Pierart)
 
 
Den söta animerade filmen Inside Out vann oscar för bästa animerade film och den har jag redan recenserat!
 
 
 
Jag är inget Lady Gaga fan direkt men när hon framförde låten Til It Happens To You så beundrade jag henne som belös ett sådant starkt ämne som sexuella övergrepp. Låten finns med i dokumentärfilmen The Hunting Ground och låten blev oscarsnominerad för bästa sång.
 
 
Ännu en film som jag känner att jag mer än gärna vill se är dramat Room om en kvinna som kidnappas och våldtas av en man och hålls fånge tillsammans med deras gemensamme son i ett rum avskilt från världen utanför i flera år. Brie Larson vann oscar för bästa kvinnliga huvudroll
 
Nu har jag samlat ihop en massa tips till filmer som jag bara måste se =)
 
Relaterade inlägg: Oscarsgalan 2015
[Blandat], [Musik/Sång/konsert], [tv och film] | |
Upp