Summering av 2017; Gott Nytt År!

 
Det är snart ett nytt år! 2017 ska lämna plats till 2018 och jag ser fram emot allt det fina som ska få upplevas, nya platser att besöka och ett bättre mående för detta året som snart passerat har varit en berg-och-dalbana som jag mer än gärna aldrig någonsin vill uppleva igen. Jag tänkte i detta inlägget dela med mig av mitt 2018, en liten summering helt enkelt.
 
Året fick sig en start med blandade känslor då slutet på 2016 var en känslostorm som resulterade i ett mindre kaos i mitt huvud. Strax innan julafton nåddes familjen av en av de värsta nyheterna, läkarna hade funnit en tumör i min mormors huvud. Jag jobbade som vanligt julafton vilket såklart gjorde ont då alla under kvällen försökte hålla huvudet ovanför vattenytan för att inte oroa sig alldeles för mycket - vi visste då inte så jättemycket om hur hotfull tumören var. Jag hade sökt om semester på nyårsafton 2016 redan våren 2015 men fck den nekad bara någon vecka innan vilket gjorde mig både besviken och arg. December-månad var verkligen ingenting att hänga i julgranen. Jag och mina kollegor försökte ändå göra det bästa av situationen och kom till jobb uppklädda och fina men den natten var inte kul. 
 
Januari
Starten på 2017 var inte så rolig med andra ord men dagarna flöt på ändå. Vi fick snö i Malmö och det var sista gången som stugans vita fasad kunde synas i ett snölandskap för till våren blev den röd. Mamma fyllde 52 år. Den låten som gick på repeat var Benjamin Clementines "I Won’t Complain" (lyssna nedan). 
 
 
Februari
Februaris känslostorm var inte bara fyllt av överdrivna känslor som ledsamhet, ilska, trötthet mm. såsom december och januari hade varit. I februari blev det mer en kortslutning i huvudet där det inte gick att tänka ordentligt. Jag blev glömsk och körde fast när jag skulle göra småsaker. Det gick inte längre att försöka stå rakryggad när sprickorna i väggarna inombords öppnades alltmer och lät vattenmassorna strömma in. Den 10 februari blev jag sjukskriven för första gången i mitt liv och det hanterade jag inte speciellt bra... De första två veckorna var jag mest arg för att jag inte klarade av simpla småsaker och det enda jag ville var att börja jobba igen. Det kändes som jag skolkade från jobb när jag hade kul fastän att alla runtomkring peppade mig att lämna hemmet. Jag försökte några gånger. Jag var i skogen bl.a. i jakt på lugn och ro bort ifrån för stora folksamlingar och sökte förändring i mig själv - håret blev grönt och septumringen byttes ut. Jon fyllde 29 år och pappa fyllde 54 år.


Mars
Innför mormors operation gav läkaren henne små uppgifter att göra för att träna upp balansen. Där fanns en risk att hon annars kunde bli sängliggande under lång tid efteråt så jag och mormor tog oss till bokskogen för en promenad. Jag började jobba igen och innan jag hann tillbaka fick jag en present från mina lagkamrater som lyfte mig. Låten som gick på repeat var The Chainsmokers & Coldplay "Something Just Like This". Mycket av min tid spenderades hemma hos mormor och Willy där jag syster hjälpte till med städning och familjen hjälpte till i trädgården. Det är det fina med min familj, vi finns där alltid för varandra. Håret gick från blått till vitt. På hemmaplan bröt alla vårtecken ut mer och mer. Och som ett avslut på månaden, den sista dagen, begav jag och Jon oss till slagthuset i Malmö för konsert där vi såg Plura på scen.


April
När april-månad tågade in hade jag kommit in i ny anding och var igång nästan varje dag. Var jag inte hemma hos mormor och städade eller fixade i trädgården så var jag hemma för att försöka få tiden i min egna. Denna månaden startade också renoveringen som jag spenderade föregående år på att förebereda innför. Fina vänner och familjemedlemmar samlades här hemma för att lägga sina lediga timmar och dagar på att hjälpa mig - så fint! April var magisk! Månaden startade dock med ett mindre lugn då jag och Jon åkte till Szczecin i Polen för att komma bort, få massage och umgås. Det var på hemresan tillbaka till Sverige som jag fyllde 28 år.


Maj
Maj kom med blandade känslor, jag fann underbar musik i en nyinköpt Lp-skiva Roo Panes "Paperweight", kände värme och kärlek från nära och kära, spenderade tid med familjen, flyttade ihop med Jon och oroades över mormors operation som skedde i mitten av månaden. Innan operationen samlades familjen hemma hos mormor på middag. Vi visste ju inte hur allt skulle bli. En operation i huvudet är inte lätt som en pannkaka och någonstans ville man väl skiljas åt med glädje, kärlek och värme. Vi skrattade, promenerade, åt och hade en kul dag/kväll. Under dagen då operationen skedde samlades vi alla igen hemma hos mamma och pappa, DEN ångestklumpen i magen vill jag inte få tillbaka.. men allt gick ju väl och trots tårar och magont så är jag så otroligt tacksam för att tumören hittades och att mormor kunde genomgå operationen. Så fort som det var tillåtet att besöka mormor på sjukhuset så var vi där. Mamma var där flera gånger ensam och jag och syster passade på att sova snabbt och åka dit tillsammans efter jobb. Vi var där varje dag både när mormor låg i Lund och när hon sedan blev förflyttad till Trelleborg. På morsdag fick hon lämna sjukhuset så att vi kunde fira henne på hemmaplan, innan hon hann dit fixade vi i trädgården som en överraskning till henne


Juni
Juni startade med att jag fick hem en efterlängtad Lp-skiva, nämligen Benjamin Clementines "At least for now". Vi fortsatte vårt trädgårdsarbete hemma hos mormor och Willy medan mormor återhämtade sig på sjukhuset där vi besökte henne dagligen. Mamma, pappa och syster hjälpte mormor med att sätta upp hennes nya växthus. Jag var med då folket som skulle installera alla hjälpmedel såsom ramper, rullator, trygghetslarm mm. kom över. Detta var givetvis tillfälliga hjälpmedel, krutmormor använder inte detta idag men i starten av hemkomsten behövdes hemmet bli lite lättare att röra sig i. Jag och Jon blev med valp!! En utav de bästa nyheterna på hela året! Den 14 juni flyttade 3 månaders taxen Bengt-Åke in i hushållet. Stugans spis tackade för sig och byttes ut mot en ny och fräsch. Midsommarafton firade vi hemma hos Adam och Dessi, Åke var exemplarisk! I juni startade min semester från jobb efter ett möte som spårade ut och fick mig att både bli arg men också tycka synd om personer som tycks vara fullständigt omedvetna om sitt egna beteende. 


Juli
Min semester var känsloladdad, jag orkade inte mer och precis som jag skulle komma tillbaka och jobba igen blev jag istället sjukskriven för andra gången på året. Jag mådde inte bra i juli. Istället för att ta hand om mig själv under min sjukskrivning fick jag dåligt samvete och varje gång som dagarna tycktes vara det minsta roliga kändes det som om jag lika gärna kunde jobba. Det kändes som om jag skolkade från jobb. Jag försökte dock jobba med dom tankarna och vandra runt i skogen titt som tätt. Denna månaden blev jag också korthårig. Jag recenserade ett album vid namn "Drömmar" av en artist jag aldrig förut hört talas om nämligen Slowgold.


Augusti
I augusti fortsatte min sjukskrivning och jag försökte hantera det och erkänna för mig själv att jag faktiskt inte var redo att komma tillbaka till jobb. Jag spenderade mina sommardagar i min vackra trädgård med världens bästa tax, fikade hemma hos mamma och pappa, umgicks med Jon och försökte träffa vänner lite då och då. Under hela processen så var det fina runtomkring mig otroligt upplyftande. Åke har gett massor sedan han kom in i mitt liv, Jon likaså. Det som lyfte ännu mer kom i augusti och det var mitt gamla dockskåp som jag bestämde mig för att renovera. Perfekt sysselsättning för huvudet. Vi fick reda på att det tillhörde en stenkista till stugan och att den var väldigt äcklig. Åke tappade en tand och jag fann den. Augusti var månaden då Lena gick bort och då hennes begravning skulle hållas i Malmö. Jon följde med mig dit men vi kom bara till parkeringen för det gick inte att gå in...


September
I september var jag äntligen redo att komma tillbaka till jobb, dock bara några få timmar åt gången. Att inte jobba på i mitt vanliga tempo var svårt i början men sen insåg jag att det var bättre att skynda långsamt. Eftersom jag fick jobba igen så blev jag också lite gladare inombords. I september höjdes hoppet om livet igen! Jag anordnade till och med en liten grillkväll i stugan för några få personer. Jag och syster åkte till Ystad Saltsjöbad och skämde bort oss själva. Min systerson fyllde 4 år och presenten till honom blev ett renoverat dockskåp (såklart). Jag renoverade ett som pappa byggde till mig när jag va liten och satte in taklampor i det. I slutet av månaden var jag med på årets första afterwork och lite senare satt jag på dubbeldejt med syster på Elyseé runt fonduegrytan. Låten som gick på repeat i stugan var Beth Dittos "In and out".

 

Oktober
I oktober fyllde syster 27 år och mormor blev 74 år. Jag fkade med fina människor, stugans grill gick varm om kvällarna och genom kameran fascinerades jag av närbilder på ögon. Jag kom över ett album som jag sökt efter i flera år nämligen Mando Diaos "Infruset".  Jag skaffade ett nytt körkort eftersom det helt enkelt var dags och jag började äntligen jobba i mitt vanliga nattlag efter att ha arbetstränat dagtid på jobb. Tillsammans med syster, Edis och Jon åkte vi till Ystad saltsjöbad för övernattning och avkoppling.


November
På alla helgons dag besökte jag kyrkogården tillsammans med Jon för att uppleva ljushavet och för att tänka lite extra på alla som man mist under sitt liv. Jag återvände igen på morfars födelsedag fast då var jag ensam. På farsdag träffade Jons föräldrar mina för första gången hemma hos mamma och pappa. Vi kombinerade farsdag med mårten gås. 


December
Årets sista månad och idag är det årets sista dag! December var underbar, jag fick ledigt lilljulafton, julafton OCH nyårsafton. Det var första julen på nästan 10 år som jag inte jobbade. Månaden var fylld i vanlig ordning av pepparkakshusbak, julpynt, mys, pepparkakor, glögg, julgodis mm. Det bästa av allt var jag att jag tog beslutet att sluta som lagledare och bli vanlig larmoperatör. Efter två år som gruppledare/lagledare var det verkligen dags att sluta. Nu kommer ett nytt år med massor av nya möjligheter!

Tack alla för ett ganska stort skitår som ändå haft massor av ljusglimtar i mörkret!
Håller tummar och tår för ett bättre år med start imorgon, Gott nytt år!!
[Blandat], [Fotografi inlägg], [Musik/Sång/konsert], [Speciella dagar och vår vardag] | 2017, gottnyttår, nyår, nyårsafton | | Kommentera |
Upp