Dagen innan stugan säljs

Idag är det dagen innan min älskade kolonistuga ska säljas, det blir 9 år och 4 dagar efter att jag köpte den. När jag gick i gångarna inne på området och nådde just denna stugan, som då var vit med dålig panel, torr gräsmatta, ganska tråkig trädgård men fullsatt av ett 100-tal fjärilar så blev jag kär. Jag hade inte kunnat ana då att denna lilla stuga skulle bli mitt hem under 8 år och 7 månader. Jag skulle alltså komma till att bo i en stuga där vattnet stängdes av om vintern, där bäcken som rinner bredvid skulle svämma över, där inbrott skulle ske två gånger och där lugn, frid, mys och totalt hemmaläge skulle ske varje dag. Denna lilla stugan blev mer värd än någon eller något annat i mitt liv. Jag brukade referera till den som "min livmoder" för det var så det kändes - den var varm och trygg med hög mysfaktor. Jag kunde stänga in mig där och bara vara.. Det var en plats för läkning av själen en undanflykt från mänskligheten utanför men också en plats för grillkvällar, fester, liv och rörelse. 
 
Jag, min familj och några fantastiska vänner startade ett renoveringsarbete 2017, 2 månader innan jag gick in i väggen och allt stannade upp. I år köpte jag och Jon hus i Skurup och där fanns ingen ork och ingen tid för att göra klart allt med stugan. Imorgon säljs den i befintligt skick vilket är skönt för oss men samtidigt sentimentalt och jobbigt... Det är jobbigt att släppa taget och det känns fel att lämna över en så fin pärla, som betytt så otroligt mycket för mig, i det skick som den är i idag.
 
Jag grät en tår igår, med all rätt. Detta är ett skönt, behövligt och fullständigt korrekt beslut men det är också ett avslut. Igår ska jag klippa bandet med en kär gammal vän och fler tårar kommer säkert falla. Det är okej, allt kommer bli så himla bra. Jag är glad över beslutet men jag måste också få sörja en liten stund och få minnas - allt som var så fint.
 
Jag ska minnas imorgon, ikväll blir det middag, vänner, öl och skumpa. Ikväll ska det vara kul som tusan! Skål!
[Allt om min kolonilott], [Blandat] | |
Upp