Ett besök hemma hos mormor

Idag möttes jag av en mörk himmel som skvallrade om väntat regn. Vädret har dock varit lurigt sista tiden och regnet som kommit har varit så lite att det knappt gjort någon skillnad. Jag satt på gräsmattan under den grå himlen, hoppades på regn och lekte med Åke. Jag såg mig omkring och konstaterade än en gång att trädgården till vårt hus är den vackraste jag någonsin sett. 
 
 
Vår trädgård är magisk i all sin grönska. Det är en trädgård som är grön året om och jag älskar den! Men jag vill samtidigt ha mer blommor. Under vårt första år har jag observerat vad som växer här och vad som saknas, enligt mitt personliga tycke dvs. Eftersom Jon har överlåtit trädgården åt mig att göra vad jag vill med (inom rimliga gränser) så köpte jag igår en hel del fröer att så nästa år på perenna växter som ska fylla rabatterna. Jag fick ett kejsarträd av mormor som hon drivit upp från frö och den lille rackaren växer snabbt ute i sin kruka på terrassen. När trädet blir stort kommer det bära lila blommor - så snyggt! 
 
På tal om mormor så åkte jag och Åke dit för socialisering och blev bjudna på lunch tidigare idag. Vår trädgård är vacker i all sin grönska och mormors är fantastisk i det hav av blommor hon planterat där. På vägen dit öppnade himlen sig och väl på plats satt vi i uterummet och hörde både muller och ösregn utanför fönstren - så mysigt! 
 
 
Om man vill ha inspiration till sin egna trädgård så ska man bege sig hem till henne och vandra omkring mellan alla rabatterna och krukorna där hemma. Tyvärr har värmen drabbat hennes trädgård också. Hon har tur som har egen brunn där vattnet kan tas till blommorna ifrån men trots dagligt underhåll så klarar en del blommor inte trycket ändå - det är helt enkelt för varmt. 
 
 
Vi tog oss en tur runtom huset och mormor gav en snabb lektion i hur man tar fröer från specifika blommor. Jag har börjat samla lite här hemma, från bl.a. bolltagetes, allium, stockrosor och akleja men jag vill lära mig mer. Jag vill ha en trädgård full av blommor, precis som mormor. 
[Blandat], [Fotografi inlägg] | |
Upp