Rapsfältet, mamma, fasanen och världens finaste hundar

Idag var Åke full på energi och själv kände jag längtan efter mys på landet så vi packade in oss i bilen och åkte hem till mamma och Bella. Hundarna fick leka i trädgården medan jag fotograferade henne framför det vackra rapsfältet.
 
 
Denna tiden på året är fantastiskt härlig. Knoppar slår ut, blommor doftar och solen strålar som om det vore vilken sommardag som helst. Jag fångade deras äppleträd i full blom på bild.
 
 
Nere i nya växthuset har mamma fått sått massor, även en del plantor som jag ska norpa till mig inom kort. Jag är så otroligt glad för att illamåendet av gröna växter börjar dämpa sig. Inne i växthuset fick jag en liten känsla av obehag längst inne och fick sätta mig utanför en stund men när det lagt sig så gick allt fint igen.
 
 
Jag fångade den vackra fasanhanen som flyttat in på tomten på bild. Han höll vakt, bröstade upp sig och väsnades för att jaga bort eventuella hot medan hans honor gömde sig inne i rapsfältet. 
 
Foto nedan: Jeanette Isaksson | Medan mamma jobbade med trädgården låg jag som en säck potatis i soffan och bläddrade i frökatalogen tills jag somnade. Jag var inte mycket till hjälp med sysslor men vill ändå påstå att jag var ett förträffligt sällskap ;)
 
[Blandat], [Fotografi inlägg] | | En kommentar |
Upp