Nathalie Isaksson; Foto, Filmrecensioner, Musik & Vardag - Blommor i september

Blommor i september

Alltså denna natten! Jag har inte sovit många timmar, men det gör jag aldrig annars heller, däremot har jag sovit intensivt och vaknade utvilad bredvid världens bästa lilla plutt. Han har också sovit bra, i skrivande stund sover han igen. Medan han låg därinne, lät jag ytterdörren stå öppen, så jag kunde ta en fototur med Åke i trädgården och ändå höra honom ifall han skulle vakna. 
 
Trädgården har inte anammat höstens färger fullt ut än men jag fann ett rött löv på våran mahonia idag. Jag tror det är en mahonia iaf. Tidigare fick jag till mig att det var en järnek men efter lite efterforskningar så stämmer det inte då järneken får röda bär och mahonian blå.
 
 
Våra zinnior är sååå vackra! och där kommer nya blommor fortfarande, likadant med ringblommorna och rosorna. Snart är våran skrytros full av intensivt rosa blommor igen. Den har massor av knoppar. Det är kul att blodsdroppen fortfarande blommar också.
 
 
Även våra örter blommar. Jag vet att jag borde klippa av blommorna för att ge mer energi till bladen men vi använder sällan färska örter nuförtiden och det är så vackert med lite extra färg i lådan.
 
[Blandat], [Fotografi inlägg] | |
Upp