Knuts 7 månaders dag ute i trädgården

Idag fyllde vårt lilla charmtroll 7 månader! Han har fyllt dagen med skratt och bus i vanlig ordning. När han började bli lite trött la jag honom i vagnen och gick några varv runt på gräsmattan tills han somnade. Han sov i vagnen medan vårsolen värmde ovanför våra huvuden och Åke jagade bollen som han envisades med att putta ner i odlingslådan där jag rensade ogräs och plockade upp bortglömd potatis ifrån. Jon höll sig på framsidan av huset för att iordningsställa plattorna som vi bortprioriterat att lägga tillbaka sedan vi fick inkopplat fiber i huset. Jag är så pepp på att börja odla men än är det för tidigt för grönsaker så istället ska jag förså blommor. Jag skulle börjat för flera dagar sedan men annat har kommit emellan. Imorgon ska det bli av! 
 
 
När jag rensade ogräs från jordgubbsplantorna och när jag skulle tömma odlingslådan vid sidan om som aldrig under vår tid i huset blivit odlad i, fann jag blommor och persilja. Ganska konstig kombo. Jag grävde upp blommorna eftersom jag numera vet om att det är fingerborgsblommor och lejongap. Förra året trodde jag det var ogräs(!). Jag planterad eom dom i den långa rabatten bredvid dom andra av samma sort. Persiljan satte jag närmare huset och ska plantera om den igen i lämplig kruka... en annan dag.
 
 
Alla dessa vårblommor på väg gör en verkligen glad. Här kommer vara så fint om bara några veckor. Det går fort fram nu. Hoppas på lika vackert väder imorgon så det kan städas mer nere vid växthuset. Jag är så pepp på våren!
 
 
Helt orelaterat till trädgården: Kolla in bilderna nedan på världens finaste lilla plutt. Pyjamasen har mamma sytt till honom av tyget som blev över efter hon sydde spjälsängsskyddet. Det är så sött!
 
 
[Blandat], [Fotografi inlägg] | |
Upp